Geen onderwerp
Door: Amber de pamber
Blijf op de hoogte en volg Amber
15 Oktober 2007 | Verenigde Staten, Eagle River
Over dipjes gesproken. Of sneeuwdipjes. We hebben vorige week onze eerste 6-inches-sneeuwval gehad. (Voor de gene die niet weten hoeveel dat is - neem een kleine subway-sandwich voor je!) En ik was zo blij om sneeuw te zien en ik nam een joekel van een duik in de sneeuw en als een stofzuiger zoefte ik door de sneeuw. En een sneeuwpop en sneeuwballen. En een sneeuwkroon. Sneeuworen. Sneeuwbillen. SNEEUWOEEEEEEWWWWW! Die wintersport-sneeuw in frankrijk en oostenrijk en duitsrijk is aaaaaaallemaal amateurswerk vergelijken bij Alaska-sneeuw=D
En dan ben ik in de snowboardclub. En we gaan dus tripjes maken naar Alyeska want dat is HET SKIOORD OP AARDE. Google maar als je me niet gelooft.
Maar het best wel heel erg koud hier. Het vriest. En nu is het zo dat je in de winter maar beter niet diep door je neus moet ademhalen. Want dan bevriezen je neusharen en breken ze af en krijg je een bloedneus. En je kunt ook maar beter niet zonder-handschoenen in de sneeuw gaan spelen. Want dan worden je vingers zwart en breken ze er af. Althans, dat is wat ze zeggen. Volgens mij zijn het gewoon toeristische sensatieverhalen. Like, whatever.
Vorig weekend ben ik met Nisa (Indonesie) Pedro (Brazillie) & Miguel (Portugal) naar de blibioscoop geweest. Want Pedro praat over niets anders dan die verrotte film 'Superbad.' Hartstikke lollig want hij snapt er niks van. Elke keer ging hij helemaal stuk om dingen die NIET grappig waren. En hij lacht met spaties. Zo van: "HA HA HA!" Ik zei: "Moet je een OP LA WAAI?!"
En maandag was het Julia (Duitsland) z'n verjaardag en vrijdag Amanda (Taiwan) z'n verjaardag dus zaterdag gaven ze een feestje. Hartstikke lollig want ik met Vera (Duitsland) naar de 5th-avenue-mall voor cadeautjes en dus hebben we een beer gemaakt in de "Build-a-bear"-shop en dat is zo ontzettend LAUW. Dan kies je een beertje en die vul je op met veertjes en andere troep, en kleertjes, en in bad en een beren-diploma. Dus wij een moose met sneeuwlaarzen gemaakt voor Julia. En s'avonds gingen we naar het feestje, superamerikaans, met punch en een birthdaycake en een sleepover.
En het blijft leuk. De gesprekken. Zoals gisteren op het feestje. "So, where are you from?" "The Netherlands." "So, which language do you speak?" "Dutch." "So you're from Germany?" "No, I'm from the Netherlands and I speak Dutch..." "So you're from Dutchland?" "No, they speak Dutch in the Netherlands..." "Oh, really. So which Netherland are you from?" "The Netherlands are just one country, but I live close to Rotterdam, which is a big city, pretty close to Amsterdam." "SO YOU'RE FROM AMSTERDAM?!" Duh. Eikel.
"So, can you teach me something dutch?"
"Sure."
"How do you say 'Hi'?"
"Hoi."
"Oi."
"No, Hoi."
"Oi."
"How many languages do you actually SPEAK?"
"Just Dutch & English. And a little French & German, not fluently. How many do you speak?"
"Two."
"Really? What languages do you speak?"
"Yeah. English and Dutch."
"YOU SPEAK DUTCH?!"
"Yeah. 'Oi, auf wiedersehen!'."
Ik wordt ook constant aangezien voor Zweden, Noorwegen of Denemarken. Of gevraagd waarom ik zo lang ben. Ghehehe.
En vrijdag hebben we, alle exchange studenten, een workshop exchanging gegeven. Want er was een of ander Student-Government-thing op school en toen had de Student Government ons gevraagd dat te doen. En we hadden niks voorbereid dus wij van: "We decided to play this workshop the spontaneous way; what do you guys wanna know?!" En het blijft gaaf om een exchange-student te zijn want er zijn veel mensen die het niet aandurven maar Hallo, ik ben er nu toch ook?! Alsof ik zo'n dappere dodo ben.
OHJA! Bijna vergeten te vertellen over onze kleine terreuraanslag. Dat heet dus "Lock-down" Als er iemand gewapend de school binnenloopt of van "lalala, vandaag ga ik eens lekker wat leerlingen neerschieten" dan gaat er een alarmpje in de klassen af en dan moeten de lichten uit, heel stil in het donker gaan zitten en gaan alle deuren op slot. Automatisch. En dus was er iemand met een pistool bij de bushalte gesignaleerd dus dat alarm gaat af in de middle van een test en iedereen als gekte naar de hoeken en toen ik eindelijk doorhad dat je in de hoek moest gaan zitten moesten we 20 minuten in het donker zitten zonder een woord. Heel ongemakkelijk en superspannend.
En dan loopt het vriendje van m'n gastzusje met een kleine negerbaby rond. Want hij heeft een vak waarbij je alles over baby's en ouders leert enz. En nu moet hij 24 uur per dag, 2 weken lang, die baby dragen, wiegen, voeren, zingen. Geen gezicht. Zelfs op het footballveld. Jammer dat we hier niet zulke vakken hebben, hihihi.
Ja, alles is nog steeds kip & ei in alaska maar dan kouder. Maar soms wil ik gewoon een dagje fietsen, nederlands praten, drop eten, euro's tellen, hysterische gouden-kooi-afleveringen kijken. Maar je kunt niet alles hebben.
Zo dan. Ik heb m'n neus laten zien. Ik ga er weer vandoor!
Dag nederland! X
Kim:
Supergaaf! -
16 Oktober 2007 - 19:39
Tante El:
Hi schat, eng dat terreuralarm. Alhoewel, ze waarschuwen tenminste nog. Hier schieten ze meteen zonder alarmpje.
Maarre... is het 'gekte'?'Ga ik door voor de bonus?
Veel liefs, xxxxxx
02 November 2007 - 13:51
Frankkk:
ik ben het hier helemaal mee eens...
x
frank -
15 December 2007 - 22:28
Cora:
spannende dingen maak je mee! hoop dat het nog leuk blijft. je beleeft wel wat zeg.
groetjes en succes van cora