Haal op die wekker, snot is lekker...
Door: Dutchess
Blijf op de hoogte en volg Amber
21 Oktober 2007 | Verenigde Staten, Eagle River
Het is nu 10 voor 11 in de zondagochtend en ik heb lekker een nederlands ontbijt gemaakt. Boterhammen met pindakaas en melk, yay! Ze eten hier trouwens smerige dingen! De nummer-onbegrijpelijke-1 is peanutbutter-jelly-sandwhiches: boterham met pindakaas en jam. En ik heb het geprobeerd maar YAKKIE. Neem dan een boterham met pindakaas en een boterham met jam of zo. Of dan de sour-cream-potato: een aardappel met zure creme en dikke gele kaas erop, brrr. Of de caramel-apple-dip of de peanutbutter-apple-dip. Iel. Zwangerschapscandy.
Mooses (elanden) zijn trouwens geweldige beesten. Er is dus een overschot aan mooses in Alaska en ze duiken OVERAL op. En dan maak ik geen grapje. Ik heb zelf nog geen moose-aanvaring gehad maar Vera (Duitsland) woont in centrum Anchorage en die zat eens huiswerk te maken op een zonnige middag en toen werd het daglicht ineens geblokkeerd omdat er een moose voor haar raam stond te blaten. En dan het verhaal van gast uit m'n fotografieklas die lekker naar de bus liep met zijn koptelefoon op en toen pardoes tegen een moose aanliep. Of dat het regelmatig gebeurt dat er een moose staat te chillen op het kruispunt dat de hele Anchorage-community om de moose moet rijden. Gelukkig - of minder gelukkkig - bestaat er hier ook zoiets als "moose haunting." En gaan de 'echte' Alaskanners er zo nu en dan op uit om een prakje moose te schieten. En zelf slachten natuurlijk want dat is lekker goedkoop. Zo moeilijk kan het niet zijn, de neanderthalers deden het ook.
Dus donderdagavond ging ik dan naar de 'play' op school, getiteld 'T-Birds' Terrifying Tales', een toneelstuk door de dramaclub in het zogenaamde 'auditorum', voor de stervelingen onder ons het 'tee-jatorrr.' Anyways, PRACHTIGE zaal, kan het niet vaak genoeg zeggen. Zo groot als het kruispunt, een plafond van spiegel-mozaiek, het ENORME podium omlijst met goud barok en fluwelen gordijnen. Ruimte voor zo'n 1000 mensen. Dus de dramaclub voerde een Halloween-toneelstuk op, of meer een compensatie van Halloween-scenes. En Pedro speelde ook een rolletje dus alle exchangestudenten op de eerste rij natuurlijk. Het gedeelte voor de pauze was komedie; het gedeelte na de pauze was horror. EN GEWELDIG dat ze waren. Ik ging helemaal stuk. Een soort van datingshow met een meisje aan het linkerpodium en een jongen aan het rechterpodium die allemaal mafketels aan hun date-tafel kregen en uiteindelijk botste ze tegen elkaar op in het toilet en VOILA, de rest is niet moeilijk. En dan een stuk over een Dr. Frankenstein en dat was echt OUTSTANDING FUNNY. En dan het tweede gedeelte was horror en dat was SUPERENG, compleet met een Chucky-personage die het presenteerde en af en toe even door het publiek wandelde om ons de stuipen op het lijf te jagen. GEWELLEDUG.
Vrijdag hadden we vrij - geen idee waarom maar VRIJ = VRIJ. Unfortunately for me, moest ik helpen bij een Halloween-carnival op de creche in de gym en s'middags een competitie dus ik heb niet veel van m'n vrije dag gemerkt. Anyways, s'avonds was het dus 'Senior-night.' Wist ik niet natuurlijk totdat ik na de uitslag van de competitie ineens naar voren werd geroepen samen met Audrey en Yelena en toen kregen we een kroontje en bloemen en cadeautjes en een lang verhaal omdat we dus seniors zijn en dit ons laatste jaar was. Technisch gezien, is het m'n enige jaar maar daar ga ik m'n kroon niet voor opgeven. En coach Jenny had een grote taart gebakken in felrood en felblauw (de kleuren van East-Highschool) met onze namen erop, 1 groot feest.
Gisterenochtend, zaterdagochtend, gingen we al vroeg naar een zogenaamde 'Ski-swap.' Heel bijzonder want elk jaar aan het begin van het ski-seizoen houden ze hier allerlei 'ski-swaps.' Het is een soort van beurs waar je allerlei ski-troep met veel korting kunt kopen. Nu heeft een beetje skier op z'n minst een paar skate-ski's, een paar rock-ski's, een paar classic cross-country-ski's, een paar race-cross-country-ski's en een paar classic-downhill-ski's. Whatever, de main point is: ski's, snelle ski's, snellere ski's, nog snellere ski's en amateurswerk. Dus wij naar een ski-swap in West-Highschool en DRUK. O MY GAAWWD. Een ruimte ter grootte van de Driesprong, gevuld met SKI'S SKI'S SKI'S en SNOWBOARDEN. En graaien iedereen. En waar ik dan op zou letten bij een beetje ski's - welke kleur, passen bij m'n jas? Maar na-ah, blijkbaar moet je de kwaliteit ook even checken - ze tegen elkaar 'knijpen' om te kijken of ze flexibel genoeg zijn, de lengte (cross-country's moeten bijvoorbeeld 20 cm boven je uittorenen). Anyways, ik heb mezelf een paar skilaarzen aangeschafd en ga de ski's maar huren op school want wat moet ik er volgend jaar mee? Ja, ik zou er de openhaar mee kunnen aansteken, in m'n neus peuteren, sushi eten, jongleren, waterskien in de vijver (80cm-bij-80cm-teiltje-regenwater) in de tuin maar daar zijn ze en tikkie te duur voor...
Zaterdagmiddag had ik een meeting met de andere exchangers en de community-representative. We gingen met z'n allen rollerskaten in zo'n rollerskate-disco. En ik dacht: ei-tje. Maar nee dus, want ik ben gewend aan inline-skaten of ice-skaten. En dit is dus vier vierkante wieltjes die NIET draaien. We hebben in ieder geval gelachen. Daarna gingen we naar de Dimond Mall om te shoppen en toen heb ik het ALLERBESTE t-shirt ever gekocht. Het zegt: Alaskan Amber, catch of the day. Beter kun je het niet vinden! Blijkt dat Alaskan Amber een biermerk is hier, ghehehe.
Tot zover dan maar weer eventjes, ik ga nu zo naar buiten want ik heb een shooting-assignment voor fotografie: landscape shots. Nu komen we hier om in het landschap dus pas de probleme pour moi.=D
Allemaal de oetjes! X
21 Oktober 2007 - 20:45
Papa:
Puur genieten doe ik hiervan.
Ciao
22 Oktober 2007 - 07:30
YY:
moet ik me aangesproken voelen .. sushi eten??=P
x
haha <33 ur blog again ^^ -
28 Oktober 2007 - 09:52
Sjors:
leuk.. ik hoop dat je het een beetje naar je zin hebt en een leuke tijd hebt, zo te merken wel.
x sjors. -
28 Oktober 2007 - 20:31
Krijn:
Dat maakt dat shirt alleen maar beter....