Skien tot je er bij neervalt... - Reisverslag uit Eagle River, Verenigde Staten van Amber Kuipers - WaarBenJij.nu Skien tot je er bij neervalt... - Reisverslag uit Eagle River, Verenigde Staten van Amber Kuipers - WaarBenJij.nu

Skien tot je er bij neervalt...

Door: Amber

Blijf op de hoogte en volg Amber

24 November 2007 | Verenigde Staten, Eagle River

First of all - I dedicate this part of my weblog to Wei Lee, aka Amanda, my friend from Taiwan and who I DID mention before^^

De rest klets ik lekker in het nederlands, maakt gij geen zorgen, nederlosers=D

Ja, dus vorige week woensdag, inmiddels al anderhalf week geleden hadden we een afsluitfeestje van het gymnasticseizoen, de avond waarop ze awards en prijzen uitreiken en we afscheid nemen van de coaches. En raad eens: ik ging naar huis met 2 bekers!^^ Eentje voor sportmanship en eentje voor most improved. En deze bekers liegen er niet om; zwart marmer met mijn naam in gouden letters er ingegaveerd=D Lekker pronken op m'n bureautje.

Vrijdag was de tweede Cotillion Dance, ook weer in het Hilton Hotel met een 8-mile-lang-buffet. En dit keer droeg ik mijn glimmendgroeneglitterjurk die ik eigenlijk niet echt mocht dragen omdat hij niet over mijn knieen kwam maar het alternatief was geen-jurk dus vooruit met die geit. Euh, jurk. Geiten zijn niet toegestaan in het Hilton Hotel. En ik moet zeggen: zo'n feest zonder bier en peuken scheelt wat! Mijn jurk rook de volgende ochtend fris als fristi.

Veel tijd om die zaterdag uit te slapen had ik niet om uit te slapen want ik was uitgenodigd voor een wintersport-tripje naar Alyeska met Vera en haar hostfamily. En geloof me als ik zeg dat Alyeska er eentje is om te googlen - ik geloof zelfs dat dit resort in de topzoveel van de wereld staat. Ja, Vera's lieve gastouders hadden 2 poepiechique kamers in hotel Girdwood gereserveerd voor zaterdag-zondag en skien dan maar. Laura, een andere exchanger van Duitsland ging ook mee en we hadden dus onze eigen kamer met alles-er-op-en-er-aan en een view magnifique dus niks te kort. Een jacuzzi, een zoutwaterzwembad, een spa. Ontbijt op bed en alle films die we maar wilden. En we wilden dus leren snowboarden dat weekend maar toen we daar aankwamen bleek dat alle pistes gesloten waren vanwege TEVEELSNEEUW. Aanstellers, dachten wij, dus wij het crosscountryski-parcour op. Of liever gezegd - het crosscountryparcour-in. Geloven jullie me als ik zeg dat het sneeuw tot aan mijn heupen kwam en dat ik mijn eigen benen, laat staan mijn ski's, niet kon zien? Ik zal de foto's eens sturen want het was HILARISCH. "Veeeeeeera where are you?!" "Here!" "Where?" "In the snow?!" "Which snow?" "AU! You're standing on my head?" "Who?" "Laura!" "What are you doing there?" "I FELT!" En toen was ik zo briljant om mijn ski's uit te trekken en te gaan zwemmen in de sneeuw maar mijn skilaarzen waren zwaarder dus toen zonk ik NOG verder in de sneeuw. En sneeuw in m'n broek. !@#$%^&* O-wat-een-wereldervaring. Praat me er niet van een wereldervaring. "When I signed up for Alaska I did NOT sign up for snow in my butt!" !@#$%^&*

Anyways, s'avonds gingen we uit eten in een of ander restaurantje in Alyeska en toen heb ik mijn pooltalent ontdekt^^ En ik heb van Vera's hostbrothers gewonnen!=D (Haar hostbrothers zijn 6 en 9 maar dat laten we achterwege.)

Maandag tijdens lunchbreak was er een Feast & Famine. Heel leuk, want dan betaal je 4 dollar en dan gooi je een dobbelsteen en als je the lucky number gooit - in dit geval een 1 of een 6 - ben je uitgenodigd voor het Feast (een onvoorstelbaar lekker buffet met allemaal taarten en patat en pizza en koekjes) en anders mag je creperen op kranten aan de andere kant van het lokaal met een bakje droge rijst. En natuurlijk gooide ik een 3 so rice it was. Een beetje van dat festivalgevoel, wanneer je in de regen op kranten koude frieten eet, wachtend op de muziek. Anyways, wij, de Faminers, besloten dat het tijd was voor een opstand en hebben aan het einde van de pauze het Feast geplunderd. Plunderen en proppen maar.

Woensdagavond gingen we naar een basketbalgame. Nee, dit moet ik anders aankondigen. Woensdagavond gingen we naar DE basketbalgame. De zogenaamde Alaska Shoot Out, een toernooi voor collegebasketbal. College = hoog niveau, de spelers die voor een scholarship spelen dus. En nu zijn de HighSchoolgames hier al groot maar this one in particular kwam op TV. Ter grootte van de Arena, felle lichten, overal camera's, cheerleaders, parades. En man - wat een spel. Die spelers gooien die bal naar elkaar alsof het een kanonskogel is.

Oh en raad eens? Hihihi. Ik werd aangesproken door een modellenbureau op deze basketbalgame. Hihihi. Leuke egoboost^^ Zeker omdat ik abnormaal lang ben. Ik krijg vaak de vraag waarom ik zo lang ben. "Omdat we alcohol drinken." "Really??!!"

Donderdag was THANKSGIVING. En ik vind dat het mijn plicht is jullie te informeren dat dit allemaal begon bij de Pilgrims die van Plymouth, England naar Plymouth, Massachusets verhuisden en toen hartelijk ontvangen werden door de Indians en een turkey. En dus eten ze elk jaar op 22 november Turkey. Donderdag en vandaag vrij en gisteren gingen we dus turkey eten bij de broer van mijn gastmoeder, mijn host-oom en host-tante en host-neefjes^^ En dat huis. O MY GAWWD. Prins Willem-Alexander en Maxima zouden jaloers zijn. Heeft hij dus zelf ontworpen, mijn oom. Een typisch Amerikaans huis, met een veranda, een enorme driveway en dat chique stijltje. En dan kom je binnen - BOEM - kroonluchter - BOEM - trap - BOEM (oke, die laatste boem was overbodig maar ik liet me meeslepen). Ik denk dat je 3 tractors in de keuken kunt parkeren. 3 woonkamers, een eetkamer en beneden een soutterain met een enorme fitnessruimte en een bioscoopkamer. Upstairs, ik heb niet eens de moeite genomen om de slaapkamers te tellen maar I DID remember de Anne Frank-kamer. Ze hebben dus een enorme bieb en een van die kasten kun je opentrekken en dan is er een compleet gedeelte daar ACHTER. Geloof me, ik zou er een moord voor plegen om verstoppertje te spelen in dit huis. Mijn host-nicht gaat al naar college in California dus die heb ik niet ontmoet en mijn oudste host-neef was op een trip dus ik heb alleen m'n host-neefje van 14 ontmoet en die heeft me zijn elektrische gitaar geleend=D Zo'n rood rockstar-ding. En eten eten eten eten eten. Mijn franslerares heeft een hekel aan Thanksgiving omdat de hele holiday om eten is heengebouwd. Ik zeg: briljant, doe er ons zo'n eentje. Pleur op met de Sonja Bakker.=D

En nog leuker is de dag NA thanksgiving. Dit is een nationale shop-dag. Winkels openen speciaal om 4 uur s'ochtends met giga-kortingen om kerstinkopen te doen. Mensen gaan er voor in de rij. Dus mijn hostdad maakte me vanochtend wakker half 3 - "So Amber, are you coming shopping with us?" Oh ja, die hadden er zin in. Ik was te moe dus ben blijven slapen maar die gasten hier in huis hebben me toch een electronica ingeslagen.

I love americans. Ze kennen geen schaamte - kom, laten we nationale-vreet-dag houden en een nationale-shop-dag.

En natuurlijk ben ik nog altijd aan het skien. Ik heb zowaar leren skate-skien van de week. Een soort van schaatsen op ski's. Wat een klerewerk is dat in het begin. Mijn ski's schoten maar in de klit of dan ski ik weer achteruit de berg af - "AAAAAAAAAAAAAAAAAH!" Want je moet begrijpen dat wij niet aan skiliften doen, na-ah, je skiet maar lekker de berg op.

En de conditietraining is al helemaal een prakje hutspot voor mij. Ik ben zo-niet-sexy als ik aan het conditietrainen ben. Ik kan niet eens mascara dragen omdat ik het over mijn gezicht zweet. Iel man. En een gast in m'n team was nog grappiger - die was klaar en weet je wat hij deed met zijn zeikzwete kleren? Die gooide hij regelrecht in de droger. Voila, pas de probleme.

En dan de megabox die mama had gestuurd, ik gok 7 kilo aan Sinterklaas-snoepgoed? They love it. "Pe-per-no-ten." "Kruud-no-ten." "Taai-taai-pop." "Mar-se-pein."

Tot zover de speedrondleiding door mijn alaskaleven. Ik hoop dat het allemaal goed gaat met jullie daar in nederland! Geniet er maar van, want over 6 maanden ben ik weer terug.=D

Doei!
XXX

• 24 November 2007 - 15:47

Annelies:

Ha die Amber,
    Ik ken je eigenlijk helemaal niet maar ik lees met ontzettend veel plezier je belevenissen vanuit het verre Alaska. Wat een ervaringen! En je schrijft er zo grappig over!
    Nou, blijf genieten en er vooral over schrijven!
    Take care!
    Annelies ,de moeder van Frank uit Winter Garden(Florida)

• 25 November 2007 - 02:42

Corina:

Hoi Amber,
    Leuk om je bericht te lezen. Wij hebben hier ook al veel sneeuw. Takkie vindt het geweldig, soms zien we alleen z,n koppie en staart. Lisette en Tom gaan volgende week skieen en snowboarden. Ze gaan op les. Jouw verhalen zijn heel herkenbaar voor ons.Erg leuk om te lezen.
    Groetjes van ons allen.
    Corina Kraaijeveld.

• 01 December 2007 - 02:33

Lisette:

heeey amber...
    Is het bij jouw ook al zo koud...
    bij ons ook...
    We hebben zelfs sokjes voor Takkie als het heel koud is en we vergeten takkie's sokjes aan te doen staat ze helemaal te dansen...

Maar ik stop nu maar weer...

groetjes lisette