Camping en beren en lijken en verjaardagen
Door: Amber
Blijf op de hoogte en volg Amber
08 September 2007 | Verenigde Staten, Eagle River
Jaaaaa! We zijn naar Fairbanks geweest. Ik, Amy, Cassie, mom, en Amy's vriendje + familie. 8 uur rijden voor 2 nachtjes slapen! Oh, wat duurde dat lang. En -oooooh!- wat is alaska mooi. En het is zo raar; want ik ben er nu aan gewend, aan al die mooiheid en dat is BIZAR. Anyways, de 8-uur-durende rit was supergezellig! Ja, die amerikanen weten van roadtrips. Ik zat in de zoals-ze-het-hier-noemen "suburban"; de ENORME Chevrolet-terreinwagen van Ryan's familie met een dvd speler en 3 backseats waar je leeeeekker gestrekt kunt slapen met kussens en dekens en hartstikke lollig met al die gasten. En toen kwamen we in Fairbanks op een of andere camping aan een meertje en toen toen toen zagen we... BEVERS! Oeh! Ah! Heel dichtbij. Lekker bol en glanzende vachtjes, alsof ze hairspray dragen, slepende takken. Enig! Om het maar even in z'n nederlands uit te drukken. En toen moesten we dus in de camper slapen, de meisjes; ik, Cassie, Amy, Ryan's zusje en de mama's. ("The mommy's - the mommy's - the mommy's... are cleaning." -Droog liedje dat Ryan's broers het hele weekend zongen, morgen ga ik al jullie voicemails inspreken om dat liedje te zingen want dat is een GEWELDIG liedje) En de "jongaaaahs" (Ryan en Ryan's broers en Ryan's vader) sliepen in de tent. En toen de volgende dag mochten we bij de jongaaahs in de tent slapen want dat-was-zo-spannend en o-zo'n-pret. NEE. KOUD. Ik droeg 3 t-shirts, 2 truien, een legging, joggingsbroek, 2 slaapzakken en 3 paar sokken en dat was zeer vervelend toen ik s'ochtends wilde douchen. En toen de volgende dag gingen we naar de HotSprings, want dat was waarvoor we gekomen waren, van die warmwaterbronnen. Dus weer 2.5 uur verspilde benzine want we mochten er niet in: je moet 18 zijn. Toen gingen we naar het meertje bij de camping om te zwemmen. EN OH! Wat was het koud. Natuurlijk wisten al die kneuzen dat en ik duik er in - zo van: LOOK AT ME!=D (...) !@#$%^&* Aan alle toekomstige exchangestudenten: duik nooit zomaar in water dat je niet kent. KOUUUUUUUUUUUD. Maar uiteindelijk hebben we allemaal gezwommen en gekaart en geschommeld op het strand en Ryan's broers hadden een of ander briljant spel en dit is het stuk waar je even aandacht moet houden: een soort van lasergame-spel zonder lasergames. Echt een spelletje om jullie te leren als ik terug ben. De dag erna gingen we weer naar huis en toen zagen we BEREN! Jaaaaaa! Ik-zag-beren-broodjes-smeren-oh-het-was-een-wooooonder! Hoog in de berg terwijl wij de berg afdaalden, zo'n dotje haren, zo'n beertje. ("Hoog-in-de-bergen-woont-een-slavin-2-schele-ogen-en-wratjes-op-haar-kin..." Als ik toch aan het zingen ben...)
En het probleem: we missen katten. En de buren ook en er zijn DODE katten gevonden dus wat blijkt: er loopt een beer of lynx hier in de buurt die alle huisdieren verorbert. En dat brengen ze zo leuk, die alaskerds. Van: "Oh, by the way, we ran out of peanutbutter." "Oh, and by the way: there's a MONSTER running around."
Speaking of dead. ER IS EEN LIJK IN ONZE SCHOOL GEVONDEN! Nee, dat is ECHT waar. Google maar onder "Lijk" en "East Anchorage High" als je me niet gelooft. Zo'n dude, zo'n dode dude, in een hittebuis-of-hoe-dat-heet. Superspannend allemaal. Politie overal enz enz.
Ik ga de rest van dit bericht kortmaken want ik heb net heeeeel lang met papa gebeld en nu is het kwart over 12.
Dus we zijn op retreat geweest! Een soort van schoolkamp voor SWS-studenten. SWS = School within school. Soort van groepje binnen de school van 200 studenten. Geen idee wat het is. Mooi google-project voor de genen onder ons die zich vervelen. En hartstikke tof, want we vertrokken op m'n verjaardag - DONDERDAG 6 SEPTEMBER BEN IK 17 GEWORDEN!=D- en gingen ze allemaal voor me zingen! En er werden allemaal awards op het podium uitgedeeld en ik kreeg een award voor leukste uitwisselingsstudent=D Geweldig. En een dance en spelletjes en ONTZETTEND vieze huisjes. En ranzig eten. Maar supertoftoftof en gezellig allemaal. Ik kan jullie een miljoen dingen vertellen maar ik moet nu stoppen want het is slaaptijd!
Have a nice weekend! I lovelovelove you!
10 September 2007 - 02:36
Canakraaien:
Amber, als je nog niet weet wat je later wilt worden als je groot bent; een tip van ons: WORDT SCHRIJFSTER! Een genot om je belevenissen te lezen en voor ons zo ontzettend herkenbaar!
Een groet en een pakkerd uit Canada! -
11 September 2007 - 21:23
Frank:
Amber ik vind je zo grappig dat ik van je hou
hug
Frank