Rio, Belo Horizonte en... Buenos Aires! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Amber Kuipers - WaarBenJij.nu Rio, Belo Horizonte en... Buenos Aires! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Amber Kuipers - WaarBenJij.nu

Rio, Belo Horizonte en... Buenos Aires!

Door: Amber

Blijf op de hoogte en volg Amber

20 Mei 2010 | Argentinië, Buenos Aires

De tijd vliegt en inmiddels zit ik alweer in Argentinie! Dat wordt even hard nadenken want Rio lijkt alweer zo lang geleden...

Mn laatste week in Rio is gelukkig roof-vrij verlopen hihihi. Veel feestjes, een van de meisjes in huis uit Mexico had een Mexican night georganiseerd, veel mensen vertrokken dus veel afscheidsfeestjes, heel emotioneel allemaal. Pff, ik kan me echt niks meer herinneren... misschien later meer over Rio dan maar...

7 mei heb ik dus een bus naar Belo Horizonte gepakt om Pedro op te zoeken, heel spannend allemaal want het busstation is echt gigantisch en mn bus was - ofcourse baby, this is brazil - 2 uur te laat... De busrit zelf was superrelaxt, beetje geslapen, genoten van het uitzicht, Minas Gerais is echt prachtig! Heel groen, allemaal van die kleine tropische dorpjes hihihi.

Op het busstation in alle zenuwen Pedro op zn mobiel gebeld met een public telefoon en mn rugzak tussen mn benen geklemd hahaha, en wonderbovenwonder vond hij me binnen een paar minuten!

Naar huis gereden en alles, Pedro heeft echt een supermooi huis, in een residentie in Nova Lima, echt gigantisch met 8 slaapkamers en iedere slaapkamer zn eigen badkamer hahaha, en een zwembad. Ik had dus ook mn eigen slaapkamer met badkamer... was wel even een luxe na 4 weken een kamer met 4 meisjes gedeeld te hebben (die ik gekgenoeg wel even miste toen ik de volgende ochtend wakker werd...)

Pedros ouders en zus waren echt superlief, maar spraken geen woord Engels dus mn Portugees is die week echt met sprongen vooruitgegaan hahaha. Die vrijdagavond hadden we al gelijk een feestje bij een vriendin van Pedro, met allemaal Brazillianen die geen woord Engels spreken (als iemand ooit overweegt naar Brazillie te gaan...zonder Portugees kom je nergens!) dus gingen ze alles woord voor woord zeggen hahaha.

Verder moest Pedro die week naar school dus werd ik opgezadeld met al zijn niet-engels-sprekende vrienden die me een beetje de stad hebben laten zien. Belo Horizonte is echt een stuk relaxter dan Rio!

Zaterdagavond, de avond voor mn vertrek, zijn we naar een club in de jungle gegaan, echt supervet, heel diep een vallei in, waar geen taxi gaat, en superexotisch met een beetje chille rockmuziek.

Zondag naar Buenos Aires gevlogen, allemaal goed verlopen en nu zit ik dus al een paar dagen in een studentenhuis hier en heb ik deze week mijn eerste Spaanse lessen gehad.

Het is hier een stuk kouder moet ik zeggen, veel nederlanders, gigantische school, prachtige stad, al een beetje uitgeweest en ik ben verliefd op deze stad! Wel moeilijk om nu van Portugees naar Spaans te switchen, ik heb ook veel brazilliaanse klasgenootjes en huisgenootjes dus ik spreek nog steeds veel portugees...

Ik heb ellenlange verhalen maar ik heb nog Spaans huiswerk dus het was even kort en krachtig hihihi. Ik moet zeggen dat ik niet zo fanatiek ben met schrijven hier... The bottomline is: het gaat goed met me en ik heb het super naar mn zin!

• 21 Mei 2010 - 06:40

Kim G:

Nou meis bottomline ;) daar gaat het om!!

Xx

• 31 Mei 2010 - 21:35

Tante El:

Hi schat, ik heb je foto's op hyves bekeken... Wow, you're looking great!!! Enne, de locaties zijn trouwens ook niet verkeerd.

Veel liefs, xxxxx